Hoe kunt u een hondengeur effectief verwijderen?

Bent u weleens thuis gekomen en geschrokken van de hondengeur die u rook? Of in auto gestapt en opgemerkt dat er een vervelende hondengeur hangt? Dan weet u dat dit een zeer penetrante geur is. Een huis of auto dat naar hond ruikt is niet fijn voor uzelf, maar ook niet voor uw visite of bijrijders. Met onze tips kunt u binnen no time de vervelende hondengeur verwijderen.

Hondengeur verwijderen uit huis

1.      Was uw hond met shampoo

Het is niet noodzakelijk om elke week uw hond te wassen, maar als u merkt dat hij of zij stinkt, kunt u uw hond met een speciale hondenshampoo wassen. Let op: was uw hond niet te vaak. De hondenvacht bevat natuurlijke oliën wat ervoor zorgt dat de huid soepel en beschermt blijft tegen vuil.

2.      Droog uw hond direct af

Na een wandeling in de regen komt het wel eens voor dat uw hond niet meer zo fris ruikt. Het is belangrijk dat u de hond zo snel mogelijk afdroogt. Zo voorkomt u dat er een vervelend luchtje blijft hangen in uw woning.

3.      Borstel uw hond regelmatig

Verspreid de natuurlijke oliën van de hondenvacht met een hondenborstel. Zo kunt u niet alleen vuil uit de vacht verwijderen, uw hond vindt het waarschijnlijk ook nog eens heerlijk.

4.      Gebruik appelazijn

Appelazijn is een natuurlijk middeltje dat al jarenlang voor verschillende doeleinden gebruikt wordt. Zo ook voor het elimineren van een vervelende hondengeur. Giet wat appelazijn op een washandje en wrijf hiermee langs de vacht van uw hond.

5.      Houd ook de hondenborstels schoon

Zorg ervoor dat u niet alleen de vacht van uw hond schoon houdt, maar ook de hondenborstels zelf. Door regelmatig de haren en het vuil uit de borstels te verwijderen, houdt u de hondenborstel hygiënisch. Gebruik bij het schoonmaken van de borstels reinigingsmiddelen om het extra schoon te krijgen.

6.      Vergeet de oren niet

Hondenoren die vol zitten met oorsmeer kunnen af en toe een nare geur verspreiden. Het is dan aan te raden om eens

7.      Ventileer uw woning

Een droge lucht zorgt ervoor dat vervelende luchtjes beter blijven hangen. Zet dagelijks een raam op een kiertje om uw woning te ventileren. Ook goede ventilatiesystemen bieden baat bij het verwijderen van nare geurtjes.

8.      Elimineer de geur met een ander geurtje

Een luchtreiniger kan helpen bij het verwijderen van een hondengeur. Wanneer u niet van sprays of geurstokjes houdt, bieden kruidenplantjes ook uitkomst. Lavendel en rozemarijn zijn plantjes die

Hondengeur verwijderen uit uw auto

Het liefst wilt u dat uw auto heerlijk naar fruit, frisse bladeren of een lekkere parfum ruikt. Het is dan ook geen aangename verrassing wanneer u uw auto instapt en een warme walm van hondengeur opsnuift.

1.      Gebruik een hondendeken

Zorg ervoor dat de hondengeur niet op uw banken kan doordringen en leg een dekentje neer waar uw trouwe viervoeter plaats op kan nemen. Een dekentje zorgt ervoor dat u uw auto niet meer compleet schoon hoeft te maken nadat uw hond in de auto heeft gezeten. Ook niet na een bezoekje aan het strand of de bos.

2.      Neem de pootjes af met een babydoekje

Na een wandeling in het bos zullen de poten van uw hond behoorlijk vuil zijn. Gebruik babydoekjes om de pootjes mee af te nemen. Dit kan voordat uw hond de auto in stapt. Zo voorkomt u dat het vuil achterblijft op uw autostoelen.

3.      Hondenparfum

De naam zegt het al: hondenparfum is parfum speciaal ontwikkeld voor honden. Vaak zijn deze parfums verkrijgbaar in heerlijke, frisse geuren. De pH-waarde van hondenparfum is gelijk aan de pH-waarde van de hondenhuid. Zo springt uw hond met een heerlijk geurende vacht de auto in.

Elimineer vervelende hondengeur effectief

Het verwijderen van een hondengeur kan een vervelend klusje zijn. Soms lijken uw meubelen de geur te hebben geabsorbeerd. Het is dan erg lastig om de geur te elimineren. Wilt u uw meubels of auto intensief laten reinigen? Mister Powerclean is gespecialiseerd in meubelreinigingen. Ook kunt u bij ons terecht voor een complete auto-interieur en tapijt reiniging. De nare hondenluchtjes worden effectief verwijderd. Daar zullen uw bijrijders of visite ook blij mee zijn!